Sanne en Patrick

Op vrijdag 29 april was het eindelijk zover: we konden vieren dat Leger van schaduw en storm verschenen is! De boekpresentatie was bij boekhandel Donner in Rotterdam, en het was een prachtige avond. In dit artikel lees je alles over het evenement.

 

Het theater bij Donner

Wie wel eens bij Donner geweest is, weet dat het een gigantische boekhandel is, met meerdere verdiepingen, een restaurant en een theater. In dat theater vond de presentatie plaats. Er stond een tafel klaar waar de boeken prachtig op uitgestald waren, een podium met stoelen, microfoons en twee schermen, en een zaal vol stoelen voor de bezoekers.

Ik moet bekennen dat ik behoorlijk zenuwachtig was om daar te gaan staan, maar gelukkig kwam mijn lieve vriend Patrick tot mijn redding. Hij verwelkomde iedereen en leidde de hele presentatie.

De presentatie

Als eerste vertelde ik iets over hoe Heks van vuur en oorlog tot stand kwam. Dat begon allemaal in 2016, met het allereerste idee: een wereld waarin magie verboden is, en een heks die daarmee om moet gaan.

Heks van vuur en oorlog is een verhaal over magie, vriendschap en een opbloeiende liefde. Maar tussen de regels door gaat het vooral om de vraag; hoe gaan we om met mensen die anders zijn dan wij? En zou je voor jezelf kiezen of opkomen voor een ander als je onder druk staat?

En aan het einde van Heks van vuur en oorlog was het verhaal van Lara zeker nog niet afgelopen. Het werd tijd voor deel 2.

Begin 2021 begon ik met het schrijven van Leger van schaduw en storm. We zaten vol in de lockdowns, avondklokken en mondkapjes, en dat alles heeft absoluut effect gehad op het boek. Zonder te veel te verklappen kan ik zeggen dat er een groot contrast is in de sfeer van het boek; van vrijheid en alles kunnen naar een opgesloten, bedrukte sfeer. Zonder de lockdown had het boek er heel anders uit gezien, maar daar ben ik juist blij om.

Zoals iedereen weet die het boek heeft gelezen, is het verhaal na deel 2 nog niet klaar. Er is nog één hele spannende verhaallijn die afgemaakt moet worden. En daarom ben ik nu druk bezig met het schrijven van het slotdeel in de serie.

Titel onthulling

Niet alleen hebben we het over deel 1 en 2 in de Lara Polaris serie gehad, maar ook de titel van deel 3 werd onthuld! Misschien heb je hem inmiddels voorbij zien komen op onze socials, maar hier is ‘ie nog een keer:

Rijk van licht en sterrenstof

Wat vind je ervan?

 

Q&A

Tijdens het event zijn er een hele hoop leuke vragen gesteld. Hier zal ik een apart artikel aan wijden, met alle vragen & antwoorden. Stay tuned!

Winactie

Bij binnenkomst mochten alle bezoekers hun naam en e-mail adres op een briefje schrijven voor de grabbelton. Daaruit kwam de winnaar naar voren voor de winactie, die inmiddels bericht heeft gehad.

De prijs? Een half jaar gratis lidmaatschap van de Heksenkring! Dit is het platform waar ik elke maand exclusieve bonuscontent deel. Dit zijn sneak peeks, zoals het eerste hoofdstuk van het nieuwe boek, bonuscontent zoals korte verhalen ov er de personages in de serie, en schrijftips om zelf een boek te schrijven.

Bekijk de Heksenkring hier

 

Afsluiting

Na afloop konden de bezoekers hun boeken laten signeren, kregen ze een leuke goodiebag mee naar huis en konden we nog even nakletsen tijdens de borrel.

Al met al was het een superleuke avond, met heel veel lieve mensen. Ik vond het geweldig om lezers te ontmoeten en met jullie te kletsen!

Bedankt aan alle lieve familie, vrienden en lezers die aanwezig waren!