Nieuwsbericht afbeelding (2)

YALFU Young Adult Festival Utrecht

Zondag 29 september – TivoliVredenburg

YALFU is back! Het mooiste en leukste YA-festival van Nederland komt op 29 september weer naar TivoliVredenburg in Utrecht. Onze vaste YA host Samya Hafsaoui interviewt een paar van de beste YA & Fantasy auteurs van dit moment. Net als ieder jaar kun je ook weer struinen op de YA-markt, zijn er signeersessies en gaat iedere bezoeker naar huis met een mooie goodiebag (met verrassingsboek). Dus koop gauw je kaartje, want op=op.

Uit de VS komt Deborah Harkness, bekend van de witchy Allerzielen-reeks. Deze serie gaat over een academicus slash heks die na het vinden van een betoverd manuscript verwikkeld raakt in allerlei magische gebeurtenissen. Gebaseerd op deze boekenreeks is de populaire televisieserie A Discovery of Witches. De Nederlandse vertaling van het vijfde deel, Het teken van de vogel, verschijnt in augustus. Uit Londen komt Faridah Àbíké-Íyímídé, die bekend werd met haar debuut Ace of Spades, een boek over racisme op een elitaire kostschool, ook wel omschreven als ‘Get Out meets Gossip Girl.’ In juni verschijnt alweer haar derde boek, Four Eids and a Funeral, een ‘enemies-to-lovers’ romance geschreven samen met Adiba Jaigirdar. Ook op het podium: de Zweedse auteurs Johanna Lindback en Sara Ohlsson van het YA-trio met Lisa Bjärbo, die komen praten over hun onlangs verschenen bestseller Ugly Girls, het eerste deel van een feministische trilogie over cyberpesten. En natuurlijk zijn er ook Nederlandse sterren. Carlie van Tongeren vertelt over haar nieuwe roman Alleen thuis, een verhaal over de 15-jarige Juna die in een gastgezin wordt geplaatst, dat een week voor YALFU vers van de pers verkrijgbaar is. Verder vertelt Lisette Kuijt, die dit jaar debuteerde met haar fantasyroman De eeuwige nacht, graag over de bijzondere reis die ze doormaakte.

De deuren gaan open om 13.00 uur, voor een bezoek aan de YA-markt met een gigantische boekenstand en veel goodies. Binnenkort maken we bekend wie er op de markt staan. Om 14.00 start het podiumprogramma en daarna is er alle tijd om je boeken te laten signeren en de markt te bezoeken.

YALFU Young Adult Festival Utrecht
TivoliVredenburg
Zondag 29 september

Deur open 13:00 uur
Aanvang podiumprogramma 14:00 uur
Einde 18:00 uur

Tickets: Regulier € 25,- / Korting € 20,- met CJP, jongeren (<25), student, ILFU Members
Info & Tickets :
www.ilfu.com