Kopie van Nieuwsbericht afbeelding (6)

Nu de Lara Polaris serie compleet is, is het tijd voor een nieuw interview met auteur S. Christina! We hebben de meestgestelde vragen over de boeken verzameld, die ze hieronder beantwoordt.

Waar haalde je de inspiratie voor de Lara Polaris serie vandaan?

Het eerste idee voor Heks van vuur en oorlog was “een wereld waarin magie verboden is”. Toen ik ging nadenken over wat dat zou kunnen betekenen, kwam ik al snel uit bij een beeld van een land dat aan het begin staat van een oorlog. Er zitten dan ook veel elementen in het verhaal die iets weghebben van de tijd vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

Het land waarin het zich afspeelt, Solvenia, heb ik zoveel mogelijk laten lijken op Nederland. Zo voelde het voor mij nog echter en rauwer aan, alsof het zomaar echt zou kunnen gebeuren. Lara groeit net als ik op in een dorp aan de kust, ze fietst naar school en ze brengt veel tijd door in de duinen en aan zee.

Hoe was het om een trilogie te schrijven?

Heel erg leuk! Tijdens het schrijven van deel 1 werd het me al snel duidelijk dat het verhaal niet in één boek zou worden afgerond. Eigenlijk kun je zeggen dat deel 1 het verhaal is van vóór de oorlog, deel 2 van tijdens en deel 3 van na. En natuurlijk speelt al die tijd de duistere heks Kalyna haar eigen spel, wat alleen maar spannender wordt.

Tijdens de drie boeken maken de personages een hele ontwikkeling door, en het was heel leuk om met ze mee te groeien. Ook vond ik het heel tof om hints uit bijvoorbeeld het eerste deel terug te laten komen in de ontknoping van deel 3. Zo werd het echt een mooi, afgerond geheel.

Hoe lang heb je erover gedaan?

Ik heb er in totaal zeven jaar over gedaan om deze serie te schrijven, waarbij ik het langste bezig was met Heks van vuur en oorlog. Toen dat boek eenmaal verschenen was (en ik ook ontzettend veel enthousiaste reacties kreeg), kreeg ik de kans om me volledig op het schrijven te storten. Daarna volgden de andere twee heel snel.

Wat waren je favoriete stukken om te schrijven?

Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in magie en geloof dat onze wereld ook een beetje magisch is. Dus ik vond het heel leuk om te spelen met de magische stukken in het verhaal. Ik wilde ze zo echt en verklaarbaar mogelijk maken, en tegelijkertijd verrassend en wonderbaarlijk.

Wat vond je de moeilijkste stukken om te schrijven?

Het begin van deel 3, Rijk van licht en sterrenstof. Aan het einde van deel 2 is er namelijk iets verschrikkelijks gebeurd, en daar start het verhaal van deel 3 mee. Ik vond dat een heftige en emotionele scène om mee te beginnen, maar ik hoop dat de lezers het toch een fijn hoofdstuk vinden.

Wie is jouw favoriete personage?

Ik hou van ze allemaal, maar Noah is vanaf het begin al mijn favoriet. Ze is grappig, een beetje cynisch, en toch staat ze voor iedereen klaar. Zij heeft denk ik de warmste persoonlijkheid van allemaal.

Vond je het moeilijk om afscheid te nemen van de personages?

Ik moet zeggen dat het heel gek voelde om het laatste hoofdstuk te schrijven, maar het was niet echt moeilijk om afscheid te nemen. Ze hebben zeven jaar in mijn hoofd geleefd, en al die tijd wist ik nog niet precies hoe het met ze af zou lopen. Maar ze hebben allemaal een mooi einde gekregen (enkele uitzonderingen daar gelaten), en het is goed zo. Dit verhaal is echt afgerond, en ik heb weer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe personages.

Waar ben je nu mee bezig? 

Op dit moment schrijf ik de eerste versie van mijn volgende boek. Het wordt weer een Young Adult verhaal, maar dit keer zal het een standalone zijn. Hopelijk kan ik daar binnenkort meer over delen!

Lees meer over de Lara Polaris boeken