IMG_20220610_163845

Soms zijn er van die dagen dat er niets lijkt te gebeuren, dat je maar niet vooruit komt. Maar dan kijk je terug op de afgelopen maand, en dan is er toch veel te vertellen! Dus hieronder weer een samenvatting van alles wat er in juli is gebeurd bij Rebel Books.

 

Boek in de bibliotheek

Hij was er natuurlijk allang, maar dit was de eerste keer dat ik hem echt zag staan in de kast: Heks van vuur en oorlog ligt in de bibliotheek! Bovenstaande foto is bij mijn eigen bibliotheek in Den Haag. Toch heel bijzonder om het boek zo te zien, met een harde kaft en categoriesticker van de bieb.

Inmiddels is Leger van schaduw en storm trouwens ook beschikbaar bij de bieb 😉

 

Herschrijven

Deze zomer staat in het teken van herschrijven. Rijk van licht en sterrenstof is al aardig onderweg, maar er moet nog een hoop gebeuren om er echt een spetterende afsluiter van te maken. En dat is wat het moet worden: het absolute toppunt van de serie! Daarom besteed ik nu veel tijd aan het herschrijven, corrigeren en aanvullen van het verhaal.

 

Cover design

Yes, de cover van deel 3 is af! Het duurt nog eventjes voordat ik hem kan laten zien, maar ik kan je alvast beloven: dit is de mooiste cover tot nu toe. Ik ben er helemaal verliefd op!

 

Evenementen

Op 27 en 28 juni stond ik voor maar liefst vijf middelbare schoolklassen met de workshop Fantasy Worldbuilding. En daarmee heb ik een nieuwe passie ontdekt, want wat is het leuk om de leerlingen alles te vertellen over schrijven en fantasy werelden. Toen ze zelf aan de slag gingen, kwamen er allemaal creatieve ideeën naar boven, en in elke klas waren wel een paar stoere leerlingen die hun verhaal durfden voor te lezen. Daar ben ik supertrots op!

En op 3 juli was Yaltival, hét Young Adult event van Eindhoven. Ook daar gaf ik de workshop Fantasy Worldbuilding, aan meer dan 40 enthousiaste deelnemers. Stuk voor stuk waren het doorgewinterde YA lezers, die ijverig aan de slag gingen met hun verhaal. Daar kwamen hele mooie stukken uit voort, waarvan er een aantal zijn voorgelezen.

Na de workshop was er tijd om boeken te signeren, lezers te ontmoeten en andere schrijvers te spreken. Al met al heb ik een geweldige dag gehad. Dat smaakt naar meer!