HNCK9016

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een startende uitgeverij? In de serie ‘Achter de schermen’ vertel ik je alles wat er gaande is – jawel, achter de schermen. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een boek uit te geven, en ik vertel je daar graag meer over. In dit artikel vertel ik je alles wat er gebeurd is in juni.

 

Manuscript deel 3 af

Yes yes yes! Deze maand is het manuscript naar de redacteur gegaan.

Dit voelt echt als een mijlpaal voor me. Het slotdeel in de Lara Polaris serie is nu geschreven, en het is tijd om het boek klaar te maken om de wereld in te sturen, woehoe!

Als hij dit najaar verschijnt, dan ben ik maar liefst zeven jaar met deze serie bezig geweest. Heb ik zeven jaar met de personages in mijn hoofd rondgelopen, met verhaallijnen en plottwists. Dat klinkt nu echt ontzettend lang, maar time flies!

 

De Heksenkring

De Heksenkring begint al aardig te groeien! 🔥 Sinds ik in februari begonnen ben met het platform, zijn er al heel wat leuke posts verschenen. Hierbij een overzichtje:

👀 Sneak peeks:
* Titel van deel 3 (die inmiddels hier ook bekend is: Rijk van licht en sterrenstof!)
* Ruwe versie van hoofdstuk 1
* Vision board van het boek

✨ Bonuscontent:
* Short story: Karissa’s verhaal
* Karakterprofiel Lara Polaris
* Short story: Amber’s verhaal
* Karakterprofiel Alex Centimo

✍️ Schrijftips:
* Hoe bouw je een verhaal op?
* Fantasy worldbuilding
* Show, don’t tell
* Hoe creëer je levendige personages?

Ga naar de Heksenkring

 

Een persoonlijke update

Het gaat hartstikke goed met Rebel Books en ik ben onwijs trots op mijn boeken en grote aantallen lezers. Maar helaas zit er ook een moeilijke kant aan ondernemen en boeken schrijven, en levert het nog niet genoeg op.

Ik zal eerlijk zijn: ik heb onwijs geluk gehad met mijn eerste boek, die gelijk een bestseller werd. Daardoor kon ik een jaar lang fulltime aan de slag. Een geweldige tijd, maar ook een vol stress, tegenslagen en verkeerde keuzes. Daar heb ik van geleerd, en daarom doe ik nu een stapje terug.

Om me weer wat vrijer en zekerder te voelen, heb ik besloten om er tijdelijk een baan bij te nemen! Zo kan ik weer vanuit rust verder ondernemen. Sinds vorige week ben ik aan de slag gegaan als marketeer bij een heel leuk bedrijf.

De komende tijd zal ik daar twee dagen per week werken, en drie dagen per week voor Rebel Books. Het is nu even puzzelen met wat ik wel en niet kan blijven doen, maar het goede nieuws is dat RB nu wel weer vooruit kan.

Dit soort dingen zijn minder leuk om te delen, want het voelt als een tegenslag. Maar dit is wel de realiteit, en die wil ik ook laten zien. Ook al zit er van alles tegen; dat zijn juist de momenten om door te blijven gaan.

Gelukkig ligt het nieuwe boek inmiddels bij de redacteur en lig ik nog redelijk op schema. Als alles goed gaat, dan kan het boek alsnog eind dit jaar uitkomen!

 

Aankomende events