writing-828911_1920 (1)

In januari 2016 schreef ik de eerste woorden van Heks van vuur en oorlog. Inmiddels is het eind 2020 – wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd? In deze serie neem ik je mee in het proces van manuscript tot boek. Hieronder vertel ik je alles over het proces naar de winkel.

 

Centraal Boekhuis

Als je je boek in de winkel wilt krijgen, dan kun je niet om het CB heen. Het CB, oftewel het Centraal Boekhuis, is hét boekenmagazijn van Nederland. Hier ligt de gehele oplage van Heks van vuur en oorlog op voorraad, naast duizenden andere titels. Het CB verzorgt zowel de opslag als de connectie met boekhandels én de distributie naar de (eind)klanten.

 

Online en offline

Heks van vuur en oorlog is te bestellen bij alle online en offline boekhandels in Nederland. Het zou dus zomaar kunnen dat je hem tegenkomt in jouw lokale boekhandel, maar mocht hij er niet liggen; vraag er dan naar bij de verkoper. Hij/zij kan het boek voor je bestellen. Zo kun je toch lokaal shoppen 😉

 

Rebel Books webshop

Aangezien de meeste exemplaren rechtstreeks vanuit de drukker naar het CB zijn gegaan, zijn ze niet gesigneerd. Daarom liet ik 100 exemplaren bij mij thuis bezorgen om ze te kunnen signeren. Die zijn inmiddels op, maar wie weet komen er weer nieuwe gesigneerde exemplaren beschikbaar. Volg @uitgeverij.rebelbooks op Instagram voor alle updates!

 

Zo, dat was het hele proces van manuscript tot boek! Mijn eerste boek is nu overal verkrijgbaar, wat een mijlpaal! Op naar de volgende… 😉