HNCK9016

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een opstartende uitgeverij? In de serie ‘Achter de schermen’ vertel ik je alles wat er gaande is – jawel, achter de schermen. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een boek uit te geven, en ik vertel je daar graag meer over. In dit artikel vertel ik je alles wat er gebeurd is in augustus.

 

Redactie afgerond

Deze maand gingen de laatste puntjes (letterlijk) op de i. Na drie intensieve redactierondes is Heks van vuur en oorlog eindeloos veel beter geworden, met dank aan mijn redacteur Eva Disselhoff. In een aankomende blog vertel ik je meer over het redactieproces.

 

Cover design

Ook stond deze maand in het teken van vormgeving, en dan met name voor het omslag. Hiervoor heb ik Sanneke van Sproud gevraagd, die een waanzinnig ontwerp heeft neergezet. Cover coming soon, very soon!

 

Binnenwerk

Het binnenwerk vond ik best een spannend onderdeel van het proces. Ik weet niet waarom, maar programma’s als InDesign maken me een beetje zenuwachtig. Daarom heb ik ervoor gekozen om ook het binnenwerk uit te besteden aan Sproud. De keuzes voor het lettertype, de lettergrootte en zetspiegel waren de basis voor de tekst, waar we ook nog een mooi hoofdstuknummer en een groter initiaal aan toegevoegd hebben.

 

Zodra er meer bekend is over Heks van vuur en oorlog laat ik het je weten via de nieuwsbrief en op Instagram. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en volg @uitgeverij.rebelbooks om als eerste alle nieuwtjes te lezen!