HNCK9016

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een opstartende uitgeverij? In de serie ‘Achter de schermen’ vertel ik je alles wat er gaande is – jawel, achter de schermen. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een boek uit te geven, en ik vertel je daar graag meer over. In dit artikel vertel ik je alles wat er gebeurd is in juni en juli.

 

Het merk Rebel Books

Als pasgeboren uitgeverij had Rebel Books veel aandacht en liefde nodig deze maand. Zo is er niet alleen een logo gemaakt en een huisstijl vastgelegd, maar zijn ook de final touches aan de website gedaan. En heb je de gloednieuwe QUIZ al gezien? HIER ontdek je wat voor heks jij bent!

 

Het manuscript

Ook wat het manuscript betreft zijn er heel wat bergen verzet. Zo zijn er in de afgelopen twee redactierondes maar liefst 5.000 woorden toegevoegd en heel wat scènes herschreven. Ik wist niet dat het kon, maar ik ben nu nóg enthousiaster over het verhaal – en kan niet wachten om het met jou te delen! In een aankomende blog vertel ik je meer over hoe zo’n redactie precies in zijn werk gaat.

 

Het boek

Je staat er niet bij stil (en ik tot nu toe ook nog nooit), maar ieder boek is echt uniek. Een unieke cover, een bepaalde papiersoort, een bepaald formaat, en ga zo maar door. De afgelopen tijd stond dan ook in het teken van deze specificaties. We hebben een drukker in de arm genomen en er zijn heel wat knopen doorgehakt over hoe het boek eruit komt te zien. En het spannendste deel – as we speak worden de eerste schetsen gemaakt voor het ontwerp van de omslag. Daarover later meer!

 

Instagram

Zodra er meer bekend is over Heks van vuur en oorlog laat ik het je weten via Instagram. Volg @uitgeverij.rebelbooks om als eerste alle nieuwtjes te lezen!