BOEKEN

YOUNG ADULT

Rebel Books geeft exclusief Young Adult boeken uit. Hieronder leggen we graag uit wat dit inhoudt.

 

Wat zijn Young Adult boeken?

Young Adult (YA) is de leeftijdscategorie tussen kind en volwassen in. Dit is ongeveer vanaf 12 jaar, maar veel volwassen lezers genieten ook van deze boeken.

 

Waar gaan YA boeken over?

Young Adult boeken gaan over onderwerpen waar young adults (tieners) zich mee bezighouden. Denk aan volwassen worden, naar school gaan, vriendschap, eerste liefdes, familie etc.

Er kunnen best moeilijke thema’s voorkomen in deze boeken, maar de verhalen worden nooit te duister. Ze zijn immers toegankelijk vanaf 12 jaar en ouder.

 

Wat is Young Adult Fantasy?

Fantasy is een van de genres binnen de categorie Young Adult boeken. In dit genre komen dingen voor die in de echte wereld niet zouden kunnen; die dus met de fantasie van de schrijver zijn bedacht. Denk aan magie, mythische wezens en alternatieve werelden.

 

Welke YA boeken zijn er?

De populariteit van YA begon met de Harry Potter serie, maar daarna volgden er snel meer YA titels. Denk aan Twilight, The Hunger Games en Divergent.

Bij Rebel Books is tot nu toe de Lara Polaris serie verschenen, een Young Adult Fantasy trilogie.

 

Waarom geeft Rebel Books alleen YA uit?

Rebel Books richt zich op deze leeftijdscategorie, omdat we dat de leukste boeken vinden. Deze verhalen kunnen alle kanten op; van spannend tot romantisch en van magisch tot avontuurlijk. Young Adult boeken zijn stoer en volwassen, en tegelijkertijd vol hoop en optimisme.