• 0 Items - 0,00
  • Geen producten in de winkelwagen.
bij jou op school

Schrijversbezoek

Een schrijver op school kan een mooie manier zijn om leerlingen enthousiast te maken over lezen. Boeken gaan veel meer leven als je ziet wie ze geschreven heeft. Uit onderzoek blijkt dan ook dat een schrijversbezoek bij kan dragen aan de leesbevordering. Leerlingen geven aan dat zij door het bezoek (ook) andere boeken zijn gaan lezen.

De schrijversbezoeken zijn geschikt voor middelbare schoolklassen van alle niveaus. Boek nu een inspirerende lezing, interview of workshop die aansluit op uw lesprogramma.

Over de auteurs

S. Christina 2023
 • YA fantasy

 • Den Haag

 • @auteur_s.christina

Bekend van de Lara Polaris serie

S. CHRISTINA

S. Christina is bekend van de Lara Polaris serie, waarvan Heks van vuur en oorlog het eerste deel is. In deze boeken volgen we de jonge heks Lara Polaris, die zich staande moet houden in een wereld waar magie verboden is. Met bijna tienduizend verkochte exemplaren is de trilogie razend populair onder zowel jongeren als volwassenen.

Voorbeelden van workshops:

– Fantasy worldbuilding: creëer jouw eigen wereld
– Hoe bedenk je een verhaallijn?
– Levensechte personages
– De doorleesfactor: zo maak je je verhaal spannend

 

Boek deze auteur via De Schrijverscentrale

Lisette Kuijt
 • YA fantasy/mystery

 • Leiden

 • @lisettekuijt_author

Bekend van De eeuwige nacht

LISETTE KUIJT

Lisette Kuijt houdt van verhalen over onwaarschijnlijke vriendschappen, van rommelige boekwinkels en van paperbacks. Al van jongs af aan schreef ze talloze korte verhalen, blogs, artikelen en gedichten. In haar debuut, dat begin 2024 wordt verwacht, brengt ze magie, diepgewortelde mysteries en intrigerende personages samen in een meeslepende Young Adult roman.

Robine van Olffen_2023_2
 • YA fantasy

 • Leeuwarden

 • @robinevanolffen.author

Bekend van Het hart van het woud

ROBINE VAN OLFFEN

Robine van Olffen was al van kleins af aan met schrijven bezig: van zelfverzonnen sprookjes tot verhalen op online platforms en uiteindelijk volledige manuscripten. Ze probeerde allerlei verschillende genres en schrijfstijlen uit, maar haar hart ligt bij het genre Fantasy. Ze geniet het meest van het creëren van nieuwe werelden en levensechte dialogen. Haar debuut, Het hart van het woud, is een sprookjesachtig verhaal, vol avontuur, mythologie en een wereld met een rijke geschiedenis.

Boeken bestellen

Wilt u onze boeken bestellen voor in de klas of mediatheek? Wij mogen van de wet maximaal 10% scholenkorting geven.

– 5% korting bij bestelling van 0 – 10 exemplaren

– 10% korting bij bestelling van 11+ exemplaren

– 1 gratis docentenexemplaar bij bestelling van 11+ exemplaren

Voor het plaatsen van een bestelling kunt u contact opnemen met Sanne Wijnands via sanne@rebelbooks.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het schrijversbezoek voorbereiden?

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het bezoek goed verloopt en dat de leerlingen enthousiast zullen zijn. In dit artikel geven we tips om het auteursbezoek goed voor te bereiden.

Moet het schrijversbezoek bij het lesprogramma passen?

Het is het leukste voor de leerlingen als het bezoek bij het lesprogramma past. Zo gaat het vak meer voor ze leven! Maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om de schrijver zomaar uit te nodigen.

Komen jullie schrijvers ook langs op basisscholen?

De boeken van Rebel Books zijn geschikt voor lezers vanaf 12 jaar. Daarom komen onze schrijvers niet op bezoek bij basisscholen.

Hoe groot zijn de groepen waar je bij langskomt?

Dat hangt af van het soort bezoek. Bij een workshop kunnen maximaal 30 leerlingen meedoen. Als het om een lezing of interview gaat, kunnen er meer leerlingen bij zijn.

Hoe lang duurt een schrijversbezoek?

Dat hangt af van het soort bezoek. De workshop Fantasy Worldbuilding van S. Christina duurt bijvoorbeeld 90 minuten (2 lesuren). Een lezing of een interview kan tussen de 30 en 60 minuten duren.

Wat kost een schrijversbezoek?

Dat hangt af van de locatie, het soort bezoek, het aantal leerlingen, hoeveel klassen er bezocht worden en hoeveel dagen het zijn.