HNCK9016

Deze post schrijf ik stiekem, halverwege mei. Het is nog bij niemand bekend, maar op 1 juli zal alles veranderen. Dan ga ik bekend maken dat mijn boek er komt. Aaah!

In januari 2016 begon ik met het schrijven van een boek, dat toen nog de werktitel Wildvuur had. Alweer meer dan 4 jaar geleden dus dat ik de eerste woorden op papier zette. Toen nog met het idee om het ooit te laten uitgeven. Wie had gedacht dat ik nu, in 2020, mijn eigen uitgeverij zou beginnen, om zelf mijn boek in de winkel te leggen?

In mijn achterhoofd speelde ik al tijden met het idee. Zelf een uitgeverij opzetten, betekent zelf bepalen wat je uitgeeft, hoe het omslag eruit zal zien, wat voor marketing je gaat doen. Het leek me fantastisch, maar kon ik het wel? Daar heb ik lang aan getwijfeld.

Ik probeerde het toch op de traditionele manier. Stuurde mijn manuscript naar verschillende uitgevers. Ergens knaagde het, maar ik moest het van mezelf proberen. De traditionele uitgeverij staat immers nog bij veel mensen hoog in het vaandel; als een soort kwaliteitsstempel.

Toen ik afwijzing na afwijzing ontving, werd het me steeds duidelijker. Traditionele uitgevers hebben weinig ruimte voor Nederlandse debutanten. De boekhandels liggen tegenwoordig vol met vertalingen (bewezen succes in het buitenland) en werk van bekende Nederlanders (dat verkoopt bijna automatisch). Een duidelijke zakelijke keuze, maar helaas maken debutanten daardoor geen schijn van kans.

Ik ben ondernemer, en ik hou ervan om dingen te maken zodat mensen ervan kunnen genieten. Het heeft lang geduurd, maar in april dit jaar durfde ik eindelijk de stap te zetten. Mezelf in het diepe te gooien.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” – Pippi Langkous

Ik begon met het vinden van een redacteur. Toen met het herschrijven. En uiteindelijk kwam er een logo. Nu is het officieel. Nu is het echt. REBEL BOOKS is een feit!

En je kunt wel raden waar REBEL in de naam voor staat, toch? 😉

 

Comments(2)

  1. […] je in een vorige blog hebt kunnen lezen, heeft mijn manuscript ook nog wat uitstapjes naar andere uitgevers gemaakt. Daar […]

  2. […] heb ik deze blogpost over […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.